Vier de vrijheid!

2 juni t/m 22 september 2019

Vrijheid: wat betekent dat voor jou? Nederland kent 75 jaar vrede. We zijn eraan gewend in vrijheid te leven, een voorrecht dat we bijna voor lief nemen. Maar wat betekent het als we opnieuw in een oorlogssituatie terechtkomen? Als we voor ons leven moeten vrezen en onze vrijheid wordt beknot? Breng jouw kunstwerk over vrijheid naar Museum Jan Cunen en doe mee aan de tentoonstelling ‘Vier de vrijheid!’.

In de zomer van 2019, bij de herdenking van 75 jaar vrijheid in Nederland, toont Museum Jan Cunen twee exposities die aansluiten bij het lokale verhaal van de bevrijding van Oss én bij het universele gevoel van vrijheid: ‘Market Garden in Oss’ en ‘Vier de vrijheid!’.

Market Garden in Oss
Met de tentoonstelling ‘Market Garden in Oss’ staat het museum stil bij het moment dat de gemeente Oss werd bevrijd en de angst voor de oorlog omsloeg in het feest van de bevrijding. Historische foto’s, in 1944 en 1945 gemaakt in Oss en omgeving, vertellen de lokale verhalen die daaraan verbonden zijn.

Vier de vrijheid!
‘Vier de vrijheid!’ geeft een hedendaags beeld van het gevoel van vrijheid. Deze tentoonstelling wordt ingevuld door inwoners van de gemeente Oss zelf. Breng je tekening, schilderij, sculptuur, installatie, foto of multimediawerk met het thema ‘vrijheid’ naar Museum Jan Cunen, dat deze zomer – nog meer dan anders – een ‘museum van de stad’ is. Over de zeer persoonlijke interpretaties van de betekenis van vrijheid kan vervolgens door museumbezoekers weer gesproken worden; wat betekent vrijheid voor jou?

Meedoen?
Breng jouw kunstwerk over vrijheid naar het museum! Of je nu kunstenaar, amateurkunstenaar, hobbyist, kind, scholier of kunststudent bent: iedereen die zijn/haar gevoel van vrijheid wil verbeelden, kan werk (tekening, schilderij, sculptuur, installatie, foto, film of audio) inleveren en deelnemen aan de tentoonstelling ‘Vier de vrijheid!’. Meld je aan vóór 1 mei 2019 via onderstaande button!Bekijk hier de voorwaarden en de veelgestelde vragen.


Foto: Leo van den Bergh - Market garden in Oss

Inschrijven nieuwsbrief

Email: