Agenda

WEEKEND VAN DE WETENSCHAP 18-8-2023
Op zaterdag 7 oktober slaat Museum Jan Cunen, in samenwerking met de Bibliotheek Oss, de handen ineen om een levendig en educatief evenement te presenteren, compleet met boeiende workshops speciaal voor kinderen.

Lees verder...
Lezing & rondleiding door archeoloog Richard Jansen 18-8-2023
Op zondag 1 oktober om 14.30 uur zal archeoloog Richard Jansen een fascinerende lezing geven die meer duiding en diepgang biedt bij de tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten: Elite in de ijzertijd.

Lees verder...
NIEUW! Podcast Museum Jan Cunen 16-8-2023
Maak kennis met de gloednieuwe podcastserie Museum Jan Cunen zet het mes in....! 


Lees verder...
Kinderworkshop herfstvakantie: prehistorisch geluksbuideltje 25-7-2023
Kan jij een beetje extra geluk gebruiken? Kom dan een geluksbuideltje maken uit de prehistorie, de tijd van de Vorst van Oss.

Lees verder...
Workshop voor volwassenen: bloemmandala als rouwritueel 25-7-2023
Neem in de week van Allerzielen tijd voor contemplatie. En hoe kan dat mooier dan met bloemen, schoonheid én vergankelijkheid ineen? 
Lees verder...
Kinderworkshop kerstvakantie: aan de slag met cyanotypie 25-7-2023
Zin om iets nieuws te leren? Duik in de techniek cyanotypie! Het is een fotografisch proces, ontdekt in 1842.
Lees verder...
Kunstkijkworkshops Art Based Learning 4-7-2023
Art Based Learning (ABL) is een andere manier van kijken naar kunst waarbij je reflecteert op kunst, jezelf en je omgeving. De creativiteit in het denken krijgt hiermee een boost. 

Lees verder...
Kinder High Tea 4-7-2023
Kom genieten van onze splinternieuwe Kinder High Tea bij café Cunen. Gezelligheid en lekker eten staan centraal tijdens deze speciale lekkernij, die niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen een feestje is!

Lees verder...
Vorstelijk drama – TILT X Jorg van den Kieboom 27-6-2023
Hoe ervaren jongeren het verstrijken van de tijd? En wat betekent verlies? In samenwerking met TILT, het literair productiehuis van Brabant, presenteert het museum een speciale publicatie van schrijver/maker Jorg van den Kieboom (Breda 1990).

Lees verder...
Vorstelijke dans met Lava Collective 27-6-2023
Dansgezelschap Lava Collective gaat dansend de strijd aan met een belangrijk thema uit deze tentoonstelling: want zijn de grote vorsten wel allemaal mannen? En waar zijn de vrouwelijke heldinnen?

Lees verder...

Doe de Outside Escapetour
Ben jij op zoek naar een leuk en onvergetelijk uitje? Kom dan naar het centrum van Oss voor de unieke Outside Escapetour vol raadsels! 
Oss viert #100yearspharmafuture en geeft gratis Outside Escapetour cadeau! (t.w.v. 20 euro)

De Outside Escapetour neemt je mee langs markante en historische plekken van Oss, terwijl jullie op zoek gaan naar antwoorden op de uitdagende raadsels die je onderweg tegenkomt. Het is een cadeau voor jezelf of iemand anders, een bijzondere manier om met 2 tot 5 personen samen de stad op een andere manier te ontdekken en te genieten van de frisse lucht. Op ongeveer 3 minuten lopen van het centraal station is de start bij de meisjesschool aan de Molenstraat, nu een monumentaal kantoorgebouw van Organon. Samen met Marga en Rien ga je op avontuur en leer je niet alleen meer over de Osse farmacie maar ook wat tapijt, karmelieten en de anticonceptiepil met elkaar te maken hebben. Meer informatie


Rondleidingen

Wil je een rondleiding door ons museum? Of wil je zelf een rondleiding in Museum Jan Cunen organiseren? Neem dan contact op met Diny via info@museumjancunen.nl

De prijs van een Nederlandstalige rondleiding is € 75,00 per uur voor maximaal 15 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet (exclusief tickets voor het museum).

De prijs van een Engelstalige rondleiding is €105,- per uur voor maximaal 15 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet.  (exclusief tickets voor het museum).