Rondleidingen

Wil je een rondleiding door ons museum? Of wil je zelf een rondleiding in Museum Jan Cunen organiseren? Neem dan contact op met Diny via info@museumjancunen.nl

De prijs van een Nederlandstalige rondleiding is € 69,95 per uur voor maximaal 20 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet (exclusief eventuele tickets voor het museum).

De prijs van een Engelstalige rondleiding is €105,- per uur voor maximaal 20 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet.  (exclusief eventuele tickets voor het museum).

Agenda

Er zijn geen berichten beschikbaar

Jouw kunstige wc binnen handbereik met ons knutselpakket

Wat te doen als je zoekt naar inspiratie en zin hebt om iets te maken? We bedachten hierop een antwoord met het knutselpakket #kunstopdewc. Met dit pakket stap je in de voetsporen van Koos Buster, die onze toiletgroep transformeerde tot een unieke museumzaal. De expositie vormt de aanleiding om nu zelf aan de slag te gaan en ook de eigen wc om te toveren tot een minimuseum. Het pakket is vanaf vrijdag 12 februari verkrijgbaar via de afhaalpunten van Bibliotheek Oss en in de shop van het museum.

Knutselpakket
Voor dit project werkten we samen met Astrid Poot, landelijk bekend als aanjager voor geïnspireerd maakonderwijs. Het pakket bestaat uit een blister (plastic verpakking) met een boekje, dat de knutselaar stap voor stap begeleidt bij het maken van een kunstwerkje dat precies in de blister past. Inspiratiebron hiervoor vormen gewone, alledaagse voorwerpen, net als in de tentoonstelling van Koos Buster. Door de vormgeving is de blister makkelijk op te hangen en fungeert het als een klein vitrinekastje. Een mooi plekje in het toilet en voilà: #kunstopdewc.
 
Samenwerking met de Bibliotheek Oss
We zijn al een tijdje gesloten, maar slaan de handen ineen met Bibliotheek Oss om de knutselpakketjes te verspreiden. Bij het afhalen van minimaal één kinderboek, krijgen leden van de bibliotheek gratis een pakketje mee om thuis aan de slag te gaan met klei, zoutdeeg of andere ideeën. Het project leunt sowieso op een brede, Osse samenwerking.

 
Kunstige wc’s en een expositie
Al deze partijen vonden elkaar in één doel: even niet denken aan alles wat niet kan, maar inspireren tot iets nieuws. Met als resultaat hopelijk vele kunstige wc’s en zelfs een kleine expositie in het Jan Cunenpark. Je wordt dan ook aangemoedigd om de kunstwerkjes te bewaren voor het moment dat iedereen er weer samen van kan genieten. 
 
Praktische informatie 

Bibliotheekleden kunnen vanuit huis in de catalogus van de Bibliotheek boeken en andere materialen reserveren. Na het bericht dat de bestelling met minimaal 1 kinder- of jeugdboek klaar staat kan het opgehaald worden bij het afhaalpunt naar keuze en wordt het gratis #kunstopdewc pakket meegegeven. Bij de afhaalpunten blijven natuurlijk de basisregels in deze coronaperiode gelden. Het pakket is vanaf 12 februari verkrijgbaar via de afhaalpunten van Bibliotheek Oss, Lith, Berghem en Ravenstein.

OPENINGSTIJDEN

Bibliotheek Oss

maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 15.00 uur

 
Bibliotheek Berghem, Lith en Ravenstein
maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 - 15.30 uur