Museum Jan Cunen is een kunstmuseum gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum van Oss
Telefoonnummer
+31 (0) 412 798 000
Email
info@museumjancunen.nl

MBO, HBO, Universiteit

Museum Jan Cunen werkt graag vraaggericht, zodat een rondleiding of museumbezoek altijd goed aan kan sluiten op wat u op de opleiding bespreekt. Wilt u langskomen met een groep studenten? Neem voor meer informatie contact op met karinschipper@museumjancunen.nl.

Volg de workshop Kijk!: Zo word je rijker dan van geld 

‘Ik wist niet dat mijn studenten dit konden!’ 
Lekker vrijuit fantaseren én nieuwe antwoorden vinden op je eigen levensvragen. Ervaar samen met je klas de bijzondere workshop Kijk! in Museum Jan Cunen. ‘Ik hoorde mijn studenten de prachtigste verhalen delen.’

‘Shoppen in je eigen hoofd’
Educatiemedewerker Karin Schipper: ‘Tijdens de workshop Kijk! leer je op een hele nieuwe en persoonlijke manier kijken. Studenten mogen lekker dagdromen aan de hand van een eigen vraag. Na afloop zitten ze vol nieuwe inzichten. Eén student zei met een grote glimlach: “Je shopt eigenlijk in je eigen hoofd.” Dat klopt. Van deze workshop word je rijker dan van geld!’

‘Betere sfeer in de klas’
Ook docenten zijn enthousiast: ‘De workshop is een ideale manier om je studenten beter te leren kennen én een betere sfeer te creëren in de klas.’ Verschillende docenten zijn met hun groep langs geweest tijdens de les Burgerschap. ‘Ik heb mijn klas supergeconcentreerd naar kunst zien kijken. Ik hoorde ze prachtige verhalen delen. Ik wist niet dat ze dit konden!’ 
 

Geen voorbereiding
Het programma duurt 1,5 uur en je hoeft als docent niks voor te bereiden. Na afloop hebben je studenten een nuttige techniek geleerd die ze hun leven lang kunnen toepassen.


Stage lopen bij Museum Jan Cunen? 

Stagiair(e) museumeducatie gezocht vanaf september 2020
Heb jij interesse in het primair onderwijs en museumeducatie? En kun je zowel zelfstandig werken als goed brainstormen in een groep? Wacht dan niet langer en reageer op deze stage vacature.

Wat zoeken we?
Museum Jan Cunen is opzoek naar een gemotiveerde stagiair(e) educatie voor de periode september 2020 t/m januari 2021 en/of februari t/m juni 2021 voor drie tot vier dagen per week. De nadruk van de stage ligt op educatieve programma’s en projecten voor het primair onderwijs binnen de muren van Museum Jan Cunen in Oss.

Wat ga je doen en leren?
Museum Jan Cunen ontvangt ieder jaar diverse klassen van 37 basisscholen uit de gemeente Oss. Tijdens je stage kun je diverse stageopdrachten verwachten zodat je alle ins en outs van museumeducatie bij ons museum leert kennen. Je hoofdopdracht wordt het mede ontwikkelen van lesmateriaal dat aansluit bij de belevingswereld van groep 7 geïnspireerd op de tentoonstelling die er in het voorjaar van 2020 te zien is.

Voor andere leerjaren ontwikkel je samen met de medewerker educatie workshops waarbij kinderen kennis maken met beeldende kunst en het museum. Ook leer je hoe het is om groepen te begeleiden in het museum, van kleuters tot beginnende pubers.

Naast aanbod voor scholen help je ook mee aan workshops voor kinderen (4 t/m 12 jaar) in hun vrije tijd, deze organiseren we samen met andere culturele instellingen in Oss. Tijdens je stage neemt Museum Jan Cunen je mee in het proces van museumeducatie voor- en achter de schermen. En je maakt deel uit van een klein sociaal/betrokken team.

Herken je je in dit profiel?
- Creatief
- Interesse in museumeducatie
- Liefhebber van (hedendaagse) kunst 
- Studeert op een Hogeschool of Universiteit (Bachelor of Master) voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Kunstgeschiedenis of een vergelijkbare studie. (Als je een HBO bachelor student bent, dan is het goed om te weten dat onze voorkeur uitgaat naar een derde- of vierdejaars student)
- Organisatietalent
- Geen moeite met gelijktijdig werken aan verschillende projecten
- Interesse in het ontwikkelen van evaluaties met docenten
- Interesse in samenwerking met de vrijwilligers van Museum Jan Cunen
- Ervaring met lesgeven/werken met leerlingen/kinderen
- Drie tot vier dagen per week beschikbaar voor een periode van vier tot vijf maanden

Het lijkt me leuk, wat moet ik doen?
Als je interesse hebt in deze stage, stuur dan een motivatiebrief mét curriculum vitae naar Karin Schipper (hoofd educatie) via karinschipper@museumjancunen.nl.