Museum Jan Cunen is een kunstmuseum gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum van Oss
Telefoonnummer
+31 (0) 412 798 000
Email
info@museumjancunen.nl

OKVO - groep 1 t/m 8

Museum Jan Cunen is één van de culturele instellingen in Oss die een programma aanbiedt voor OKVO. (Osse Kunstinstellingen voor het Onderwijs). OKVO is een uniek en succesvol samenwerkingsverband tussen het primair onderwijs in het Maasland en de Osse kunstinstellingen. Het biedt scholen al meer dan 35 jaar een betrouwbaar, verrassend en onderwijskundig verantwoord cultureel programma voor alle leerlingen van groep 1 tot en met 8. Jaarlijks brengt het OKVO ruim twaalfduizend leerlingen van 45 basisscholen in contact met verschillende kunstdisciplines: muziek, film, dans,muziek, beeldende kunst, cultureel erfgoed, literatuur en drama. 
Meer info over OKVO

Museum Jan Cunen organiseert het Basismenu voor groep 7 en het Plusmenu voor groep 3 t/m 8. Meer info over meedoen? Mail dan naar robvennix@museumjancunen.nl  


Geuren, kleuren, doen - OKVO Plusmenu voor groep 3 t/m 8 
Tijdens het OKVO Plusmenu voor groep 3 t/m 8 gaan de leerlingen onder leiding van een museumdocent op ontdekkingstocht in de tentoonstelling Sign of the Times – Gemaskerd bal van de hedendaagse kunst. Leerlingen worden uitgedaagd om met hun ogen, neus, handen en hart naar de kunstwerken te kijken. Samen ontdekken ze dat kunst over de natuur kan gaan, meerdere gezichten kan hebben en wat ze er zelf van vinden.