Museum Jan Cunen is een kunstmuseum gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum van Oss
Telefoonnummer
+31 (0) 412 798 000
Email
info@museumjancunen.nl

Rondleiding met doe-opdrachten (vso, praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo)

Een rondleiding met doe-opdrachten is een leuke manier om met leerlingen naar kunst te kijken. Wat is dubbel-symmetrisch? Je kan het uitleggen aan leerlingen maar je kan ook een blaadje in vieren vouwen en er vormen uit scheuren. Als je het blaadje weer openklapt weet je meteen wat dubbel-symmetrisch is. En kan een kunstwerk ook boodschappen doen? Ja dat kan. En wat zit er dan in zijn boodschappenmandje? En wat zegt dat over het kunstwerk? 

Kijken met je handen kan natuurlijk ook. Leerlingen voelen aan voorwerpen die verstopt zitten in een plasticzak. Handen en hersenen werken samen met als resultaat dat het kijken naar kunst een uitdagende en leuke bezigheid wordt. Of hoe is het als je met je ogen dicht naar een kunstwerk kijkt en je klasgenoot het aan je omschrijft? Ontstaat er dan een beeld? Kun je dit tekenen? 

Goed luisteren, nauwkeurig omschrijven en kijken, in andermans perspectief stappen, fantaseren, samenwerken, het wordt allemaal getraind tijdens een rondleiding met doe-opdrachten. De opdrachten worden altijd klassikaal ingeleid en nabesproken zodat leerlingen van elkaar leren en er onder leiding van de museumdocent dieper op de kunstwerken kan worden ingegaan. Een bezoek aan het museum zal allesbehalve saai zijn. 
                  
  
Voor wie? Alle leerjaren van het vso, praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo 
Wat?Rondleiding met doe-opdrachten
Welk vak?  CKV en beeldende vorming
Waar? Bij de actuele tentoonstelling(en) in Museum Jan Cunen
Wanneer? Van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur (op aanvraag kan een rondleiding voor 9:00 uur beginnen)
Hoelang? 100 minuten (op aanvraag kan het langer of korter duren)
Hoeveel leerlingen?    In totaal kunnen er 30 leerlingen tegelijkertijd in het museum een rondleiding met doe-opdrachten volgen. We hanteren 15 leerlingen per museumdocent.
Kosten? Een rondleiding met doe-opdrachten voor een klas met maximaal 30 leerlingen kost €187,50 per 100 minuten inclusief museumentree voor leerlingen en docenten. Wilt u met meerdere klassen op een dag komen? Dat kan en is zelfs goedkoper. Vraag een offerte op maat aan bij karinschipper@museumjancunen.nl  
Hoe betalen? Aan de kassa van het museum, via een factuur of met de CJP Cultuurkaart
Reserveren? Stuur een email aan karinschipper@museumjancunen.nl